Om

Bryllup, Begravelse, Bisættelse og Morgenmusik på Trompet i Randers

Tristan Button blev født i 1989 i Portsmouth, England. Han begyndte at spille kornet i en alder af 5 år, inspireret af sin storebrors violinspil. Han sluttede sig til Hampshire County Youth Brass band og blev 1. kornet som 16-årig. Idet han blev optaget på The Purcell School, en skole med hovedvægt på musikundervisning, var Tristan omgivet af musik fra en ung alder.’

Begravelse-Trompet-Randers

Ved siden af sin skolegang på The Purcell School deltog Tristan i en række konkurrencer. Han var i finalen ved BBC Young Brass Soloist og optrådte som solist sammen med Brighouse and Rastrick Brass band. Han nåede i semifinalen ved BBC Young Musician of the Year. I en alder af 18 år havde han sin concerto debut med The Solent Symphony Orchestra, hvor han spillede Vivaldis Concerto for to trompeter.

Bryllup, Begravelse, Bisættelse og Morgenmusik på Trompet i Randers

Som 17-årig blev Tristan optaget på The Guildhall School of Music and Drama i London. På sit tredje år på GSMD rejste Tristan til Danmark  på et Erasmus-ophold. I seks måneder studerede han på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus hos Professor Kristian Steenstrup og solotrompetist ved Aarhus Symfoniorkester, Martin Schüster.

Bryllup, Begravelse, Bisættelse og Morgenmusik på Trompet i Randers

Tristan besluttede sig for at søge optagelse på kandidatstudiet på DJM, og blev optaget på uddannelseslinjen orkesterinstrumenter med musikpædagogik.

I 2011 flyttede Tristan til Danmark for at studere. Han vandt en praktikplads hos Aalborg Symfoniorkester, som han senere havde en 2 måneders kontrakt med i 2012/13 som anden trompetist.

Bryllup, Begravelse, Bisættelse og Morgenmusik på Trompet i Randers

I juni 2013 afsluttede Tristan sin kandidatuddannelse med titlen Cand. Musicae (orkesterinstrument) og udmærkede sig i kammermusik, entreprenørskab og solospil.

Som nyuddannet trompetist har Tristian assisteret i Aarhus Symfoniorkester og ligeså i jyske militærbands; Prinsens Musikkorps og Slesviske Musikkorps.

Tristan nyder at optræde som solist, i kammermusikalske sammenhænge eller som en del at et symfoniorkester. Han optræder jævnligt sammen med sopranen Camilla Button og gav i august 2013 verdenspremiere på stykket 18 February 1915 som var komponeret for dem af komponisten Simon Speare.