Om

Tristan Button blev født i 1989 i Portsmouth, England. Han begyndte at spille kornet i en alder af 5 år, inspireret af sin storebrors violinspil. Han sluttede sig til Hampshire County Youth Brass band og blev 1. kornet som 16-årig. Idet han blev optaget på The Purcell School, en skole med hovedvægt på musikundervisning, var Tristan omgivet af musik fra en ung alder.

Ved siden af sin skolegang på The Purcell School deltog Tristan i en række konkurrencer. Han var i finalen ved BBC Young Brass Soloist og optrådte som solist sammen med Brighouse and Rastrick Brass band. Han nåede i semifinalen ved BBC Young Musician of the Year. I en alder af 18 år havde han sin concerto debut med The Solent Symphony Orchestra, hvor han spillede Vivaldis Concerto for to trompeter.

Som 17-årig blev Tristan optaget på The Guildhall School of Music and Drama i London. På sit tredje år på GSMD rejste Tristan til Danmark  på et Erasmus-ophold. I seks måneder studerede han på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus hos Professor Kristian Steenstrup og solotrompetist ved Aarhus Symfoniorkester, Martin Schüster.

Tristan besluttede sig for at søge optagelse på kandidatstudiet på DJM, og blev optaget på uddannelseslinjen orkesterinstrumenter med musikpædagogik.

I 2011 flyttede Tristan til Danmark for at studere. Han vandt en praktikplads hos Aalborg Symfoniorkester, som han senere havde en 2 måneders kontrakt med i 2012/13 som anden trompetist.

I juni 2013 afsluttede Tristan sin kandidatuddannelse med titlen Cand. Musicae (orkesterinstrument) og udmærkede sig i kammermusik, entreprenørskab og solospil.

Som nyuddannet trompetist har Tristian assisteret i Aarhus Symfoniorkester og ligeså i jyske militærbands; Prinsens Musikkorps og Slesviske Musikkorps.

Tristan nyder at optræde som solist, i kammermusikalske sammenhænge eller som en del at et symfoniorkester. Han optræder jævnligt sammen med sopranen Camilla Button og gav i august 2013 verdenspremiere på stykket 18 February 1915 som var komponeret for dem af komponisten Simon Speare.