Trompet til begravelse – det ekstra ærefulde, sidste farvel


Trompet til begravelse

Få sagt et ekstra stemningsfyldt og ærefuldt farvel til et kært familiemedlem med en konservatorie-uddannet trompetist, som spiller til begravelsen. 

Det sidste farvel kan ikke laves om


En stilfuld og værdig afsked

Som lukker op for følelserne og skaber et usynligt, musikalsk bånd mellem alle dem, som kom for at sige et sidste farvel.

Den rigtige trompetmusik

– som betød noget for den afdøde og for de efterladte.

Stemningsfyldt og smukt

– så alle får mulighed for at mindes, mens musikken spiller.

Kan bruges mange steder

– både under ceremonien i kirken og ved graven.


Det særlige ved at trompetspil til begravelser og bisættelser

Trompetmusik vækker følelser og sætter gang i minder, tanker og oplevelser. 

Det som ord ikke kan sige

Den sidste afsked er altid svær. For minderne står på spring, og tomrummet efter den afdøde synes uopfyldeligt.

Derfor kan det være svært at få sat ord på – og umulig at forklare din sorg til andre, fordi deres relation til den afdøde var en anden end din.Men når først der kommer musik på, som har betydet noget for den afdøde, og som de fremmødte kan relatere til ham eller hende, får alle et lille frirum til at mindes.

Lad musikken føre ordet

Som trompetist ved utallige begravelser og bisættelser har jeg tit oplevet, hvordan mit trompetspil har løsnet og lukket op for følelserne hos de pårørende.

Det har givet dem en oplevelse, som har betydet meget for dem, fordi musikken har givet plads til at mindes og sørge over den, de har mistet.

Det gør det altid ekstra givende for mig at stille op og spille til begravelser – fordi jeg kan se, at min optræden gør en forskel for de efterladte i situationen.  


Det kræver kun en enkelt opringning af få bestilt trompet til begravelsen

Resten kommer af sig selv.

1. Kontakt mig nu

– så vi kan få booket tiden og aftalt, hvad der skal spilles.

2. Jeg stiller op og spiller

Jeg kommer altid velforberedt, og optræder respektfuldt.

3. Sæt musik på sorgen

– og få skabt et frirum, hvor alle får plads til at mindes og sørge.


Den rigtige trompetmusik til begravelser og bisættelser

Mulighederne er mange, og det vigtigste er, at musikken du vælger, havde en personlig betydning for den afdøde, eller kan sætte ham eller hende i perspektiv for de efterladte.

Der er bare nogle stykker musik, som er perfekte til at udtrykke, hvem en person har været – og hvilket liv de har haft. Enten fordi musikstykket har haft en personlig betydning for vedkommende. Eller kunne have været underlægningsmusikken til deres liv.

Næsten alle stykker musik og stilarter kan passes ind til en begravelse, når de spilles på trompet. Lige fra den populære Kim Larsen-melodi ”Om lidt bli’r her stille” over den storladne og eftertænksomme ”What a wonderful world”, som Louis Armstrong gjorde verdensberømt, og til den klassiske ”Amazing Grace”.

Eller hvad med Frank Sinatra-klassikeren ”I did it my way”? Eller ”Jagt forbi” spillet ved graven, hvis afdøde var jæger?

Uanset afdødes eller dine ønsker kan vi sammen finde en løsning, som de efterladte bliver glade for – og som kan give dem værdi og mening i situationen. Og ærer den afdøde på en værdig måde.

Som konservatorie-uddannet trompetist kan jeg spille alt. Og efter at have spillet til utallige begravelser gennem årene, har jeg også en god fornemmelse for, hvad der vil virke bedst i situationen. Og hvordan det gøres mest elegant, stilfuldt og værdigt over for både den afdøde og de pårørende.

Så kontakt mig i dag, og lad os sammen finde frem til, hvordan vi kan give din kære en smuk og stemningsfuld afsked med trompetmusik til begravelsen eller bisættelsen.


Hornsignaler som “Jagt forbi” eller “The last post” er også en mulighed, hvis det ønskes.

Jeg vil gøre alt for at opfylde de ønsker, I måtte have. Lyt til eksempler herunder og bliv inspireret – sammen finder vi en løsning, I vil blive glade for.

Om lidt bli’r her stille

Kim Larsen

My Way

Frank Sinatra – Paul Anka, Jaques Revaux

What a wonderful world

Louis Armstrong – Bob Thiele, George David Weiss

Amazing Grace

Trad.

Hjemmeside fotografi – Karsten WindTristan Button
Kirkevej 2
8670 Låsby
+45 50 25 85 24
tristanbuttontrompetist@gmail.com